Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politie Heist pakt fietsdieven op : man uit Heist (28) gearresteerd

politie Heist

In de periode 2022 - 2023 werden er in Heist-op-den-Berg en omgeving een reeks fietsdiefstallen gepleegd. De daders gebruikten hierbij steeds dezelfde werkwijze waarbij ze op zoek gingen naar fietsen in garageboxen.

De gestolen fietsen werden nadien doorgaans verder verkocht via tweedehandswebsites.

De twee verdachten liepen al langer in het vizier van de politiediensten waarbij er een onderzoek liep bij de lokale recherchedienst. Na enkele onderzoeksdaden werden de daders opgepakt en voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Een man van 28 jaar uit Heist-op-den-Berg bleef aangehouden, de andere verdachte, een man van 27 jaar uit Heist-op-den-Berg, werd vrijgelaten onder voorwaarden.

Het onderzoek loopt momenteel verder. Er wordt onder meer gezocht naar de eigenaars van enkele gevonden en gestolen fietsen. Verder wordt er door andere politiezones onderzocht of ook hier fietsdiefstallen gekoppeld kunnen worden.

Is je fiets gestolen? Doe aangifte.

Is je fiets gestolen? Doe dan zeker aangifte bij de lokale politie. Alleen met een bewijs van diefstal, kan je je fiets achteraf claimen als hij wordt teruggevonden.  Verwittig de politie altijd wanneer je iemand een fietsslot ziet forceren of wanneer iemand je op straat een fiets probeert te verkopen.

Voor dringende oproepen kan je terecht op het noodnummer 101.

politie Heist

Deel dit artikel